Firma-navn blog

Inspiration til dit firmanavn - 10 gode eksempler

23-04-2020

Inspiration til firmanavn

Manglen på et godt firmanavn kan ende med at blive et ærgeligt problem for mange, som gerne vil starte virksomhed. En af de bedre måder at komme i gang med firmanavnet er ved at blive inspireret. Derfor får du her i artiklen inspiration til det gode firmanavn med 10 eksempler. De vil med sikkerhed kunne hjælpe dig til at komme tættere på dit eget navn. Du kan også finde dit eget firmanavn med det samme på www.firma-navn.dk.

10 eksempler til inspiration til dit firmanavn

  • Verizon

Verizon er et amerikansk teleselskab, som blev grundlagt i midten af 80’erne. Navnet er ligesom mange andre en reference til latin. Veritas betyder nemlig sandhed på latin. De har altså et ord fra latin og ændret det en smule. Dette ses hos mange forskellige virksomhed og er en ganske almindelig strategi. Af andre eksempler kan Novartis og Pentium nævnes.

Du kan også bruge denne strategi for at finde inspiration til dit firmanavn. Undersøg nogle ord fra latin tæt på din virksomheds domæne og prøv at ændre dem en lille smule. Så kan du hurtigt komme på gode navne.

  • Nike
  • Pandora

Disse navne er fra to meget kendt og globale virksomheder. Deres firmanavne er rigtig gode og er dannet ud fra mytiske ord. Nike er den græske gudinde for sejr. Du kan læse mere omkring Nike her. Du kan selv prøve at udforske nogle af de store områder af mytologi. Så kan du hurtigt finde inspiration til dit eget firmanavn, hvis du måske ændrer en smule på nogle af navnene.

  • Facebook
  • Firefox

Disse to navne er meget kendte virksomheder. Idag er Facebook en meget stor amerikansk software virksomhed, som har brugere fra hele verden. Hvis man kigger på navnene vil man se, at begge to består af sammensatte ord. Face + book vil jo blive oversat direkte til ansigtsbog, som på et eller andet plan beskriver formålet med hjemmesiden.

Du kan finde inspiration til navne som disse ved at kigge på din egen virksomhed. Tænk over det område, som du kommer til at operere indenfor. Herefter kan du lede efter ord, som giver mening at sætte sammen. Det behøver dog ikke altid være korrekte ord, som du sammensætter. Du kan være kreativ ligesom Facebook og sætte to ord sammen, som måske ofte ikke bruges sammen.

  • Zimbra
  • Bebo

Disse to eksempler er ikke nogle af de mest kendte virksomheder. De er dog medtaget for deres navne, da de har brugt en anden måde for at finde deres firmanavn. Disse navne er nemlig opfundet bare til virksomheden. De har desuden ikke nogen rigtig anden betydning. Du kan selv prøve at lede efter helt tilfældige ord, som du måske kan bruge. Det kan dog typisk anbefales at gå med et navn, som har en betydning.

  • Boligportalen
  • Dinsko
  • Bordbutikken

Disse navne er lidt mere tydelige i deres formål. Disse er sammensatte ord, som ofte er gode firmanavne. Her ved forbrugeren nemlig, hvad virksomheden beskæftiger sig med. Dette er et meget godt sted at starte, når du skal finde inspiration til dit eget firmanavn. Du skal dog huske at tænke flere parametre ind i dit firmanavn. Hvis du eksempelvis har planer om at starte en international virksomhed skal navnet afspejle dette.

Hvor kan man ellers finde inspiration?

Andre steder til inspiration

Der er selvfølgelig rigtig mange andre steder på nettet, hvor du kan finde god inspiration til dit navn. www.firma-navn.dk er selvfølgelig en af de bedste muligheder for at finde konkrete navne, som du kan bruge til din virksomhed i Danmark.

Hvis du gerne vil starte en international virksomhed har du rigtig mange alternativer, da navnet kan være på engelsk. Du kan derfor hurtigt finde kilder til inspiration, hvis du søger efter “company name inspiration” eller lignende på Google.

Besøg vores side her: www.firma-navn.dk


Kevin Ruder og Kristoffer Andreasen

Skrevet af et par unge gutter, der gerne vil gøre det lettere at finde virksomhedsnavne. Besøg firma-navn.dk